Even voor de duidelijkheid: wij zijn geen onderzoeksbureau

Natuurlijk meten wij wel de klant- en medewerkerstevredenheid. Dat kan niet zonder een vorm van onderzoek. Maar bij een onderzoeksbureau stopt het werk als de cijfers bekend zijn. Bij ons gaan we dan juist verder. Wij kunnen niet wachten om met die cijfers en inzichten aan de slag te gaan. Samen met jou. Samen met onze andere klanten.
Om jouw organisatie een stap verder te brengen, te verbeteren en Klant-  en medewerkergerichter te maken.

Pas dan hebben wij ons werk goed gedaan.

Een stukje geschiedenis

Voor 2012 was de beleving in, en om het doen van klanttevredenheidsonderzoeken helemaal anders. Grote onderzoekbureaus kwamen dan langs om één of twee keer per jaar een groot onderzoek te doen. Eerst werd er met een presentatie uitgelegd hoe dit zou werken. Daarna vertrokken ze weer. De managers uit het managementteam hoorden daarna niets. Totdat het bureau een paar maanden later terug kwam. Nu met resultaten. Deze resultaten waren ook altijd een momentopname.

Die resultaten waren altijd erg superlatief. Het was informatie. Veel informatie. En niet alles was even nuttig. Als manager moest je dan zelf maar kijken wat je kon gebruiken. En dan moesten de verbeteringen nog worden doorgevoerd. Niet heel handig.

Dit moest anders: klant- en medewerkersbeleving centraal stellen. In 2011 startte KCM – toen nog de Klantcontact Monitor – met het ontwikkelen van haar KCM Platform en technieken. Eind 2012 was KCM een feit. Realtime, altijd en overal inzicht in je klant- en medewerkersbeleving was een feit.

Ondertussen bestaat KCM alweer ruim negen jaar. En KCM is niet gestopt met groeien. Nieuwe medewerkers, nieuwe technologieën en nieuwe onderzoeksmethodieken zijn er bij gekomen. Hier zijn we trots op. Al negen jaar lang werken wij aan het verschaffen van waardevolle inzichten. En dit hopen wij nog een hele lange tijd te blijven doen, samen met jou, en onze andere klanten.

Edwin van Wijk

De mensen achter KCM

Nu weet je meer over ons als bedrijf. Ben je ook benieuwd naar de mensen achter KCM? Of ben je benieuwd naar onze diensten en zoek je een adviseur die jou verder kan helpen? Kijk dan snel op onze Team pagina.

Team KCM

Uit de praktijkWil jij ook weten wat KCM samen met klanten in de praktijk doet?

Wij werken nooit alleen aan onderzoeken en inzichten. Wij doen dit altijd samen met en voor jou. Of het nou gaat om je klanten, je medewerkers, of beiden. Wij helpen je met het krijgen van inzichten. Dan weet je écht hoe er over jouw bedrijf gedacht wordt. Weet je niet hoe je verder moet? Daar helpen wij je ook bij. Bij onze Cases vind je verhalen van klanten en KCM, samen. Verhalen waar wij trots op zijn.

Cases

Demo aanvragen

Zelf ervaren wat KCM voor jou kan betekenen?

Vraag de demo aan