Even voor de duidelijkheid: wij zijn geen gewoon onderzoeksbureau

Natuurlijk meten wij wel de klant- en medewerkertevredenheid, en dat kan nou eenmaal niet zonder een vorm van onderzoek. Maar bij de meeste onderzoeksbureaus stopt het werk als de cijfers op tafel liggen – wij beginnen dan juist net. Wij kunnen niet wachten om met die resultaten, cijfers en inzichten aan de slag te gaan – samen met jou! Zo brengen we samen jouw organisatie een stap verder op het gebied van klant- en medewerkergerichtheid. Dat is onze drijfveer.

Een stukje geschiedenis

Vóór 2012 was de wereld van klant- en medewerkerstevredenheidsonderzoeken compleet anders dan nu. Bedrijven waren zich nog veel minder bewust van het belang van deze metingen, en wanneer ze wel uitgevoerd werden, ging dat op een logge manier. Een onderzoeksbureau voerde wellicht één of twee keer per jaar een groot onderzoek uit, op papier of door middel van interviews, waarna je vervolgens maandenlang niets hoorde omdat de resultaten verwerkt moesten worden. Vervolgens werd dan maanden later een presentatie gegeven van de resultaten, maar die omvatten slechts een momentopname een paar maanden eerder.

 

De resultaten zelf waren ook niet altijd even inzichtelijk; er was bakken informatie, van een relatief kleine groep respondenten, en het was lastig te doorgronden en structureren. Als manager moest je zelf bepalen wat je kon gebruiken en waar je verbeteracties uit af kon leiden. Kortom: dat moest beter kunnen. Zo startte KCM – toen nog De Klantcontact Monitor – in 2011 met het ontwikkelen van het KCM platform. Dat is ons softwarehuis waarbinnen we onderzoeken uitvoeren en de resultaten presenteren in onze dashboards. Eind 2012 was de software af, en daarmee werd KCM een feit: real-time, altijd en overal inzicht in je klant- en medewerkerstevredenheid.

Intussen zijn we alweer 10 jaar verder en zijn we niet gestopt met groeien en doorontwikkelen. Ons platform kan nu ontzettend veel meer en we hebben heel wat extra knappe koppen rondlopen die met je mee kunnen denken over alles rondom je klant- en medewerkerstevredenheidsonderzoeken. Hier zijn we dan ook erg trots op; al 10 jaar lang verschaffen wij talloze opdrachtgevers waardevolle inzichten, en dat hopen we nog heel lang te doen. Samen met jou én al onze andere klanten.

Edwin van Wijk

De mensen achter KCM

Nu weet je meer over ons als bedrijf. Ben je ook benieuwd naar de mensen achter KCM? Of ben je benieuwd naar onze diensten en zoek je een adviseur die jou verder kan helpen? Kijk dan snel op onze Team pagina.

Team KCM

Uit de praktijkWil jij ook weten wat KCM samen met klanten in de praktijk doet?

Wij werken nooit alleen aan onderzoeken en inzichten. Wij doen dit altijd samen met en voor jou. Of het nou gaat om je klanten, je medewerkers, of beiden. Wij helpen je met het krijgen van inzichten. Dan weet je écht hoe er over jouw bedrijf gedacht wordt. Weet je niet hoe je verder moet? Daar helpen wij je ook bij. Bij onze Cases vind je verhalen van klanten en KCM, samen. Verhalen waar wij trots op zijn.

Cases

Demo aanvragen

Zelf ervaren wat KCM voor jou kan betekenen?

Vraag de demo aan