Benieuwd of jouw klanten tevreden zijn over jouw organisatie?

Bij klanttevredenheid draait het eigenlijk om de klantbeleving. Customer Experience, als je het mooi wil zeggen. Een goed klantcontact leidt niet alleen tot betere klanttevredenheid, maar doet nog zo veel meer voor jouw klanten en organisatie.

Het meten van klanttevredenheid

Een tevreden klant is loyaal

Wist jij dat je klant niet alleen contact met je heeft als hij jouw product of dienst koopt? Zijn klantreis is veel langer dan je denkt. Die reis begint al op het moment dat een potentiële klant van je hoort en loopt helemaal door totdat hij je product of dienst niet eens meer gebruikt. Hoe beter het klantcontact en de klantbeleving, hoe loyaler je klanten zijn. De mening van jouw klanten over jouw organisatie is dus ontzettend belangrijk.

Met het KCM Platform en jouw persoonlijke belevingsdashboard houd jij realtime bij hoe tevreden jouw klanten zijn. Zo kun je gemakkelijk inspelen op klantbehoeften en leren van hun verhalen.

Verschillende manieren om klanttevredenheid te meten

Klanttevredenheid kun je meten met de volgende KPI’s (kritieke prestatie indicatoren):

  • Klanttevredenheid (KTV),
  • Net Promotor Score (NPS),
  • Customer Effort Score (CES).

Aan de hand van deze KPI’s kunnen we jou precies laten zien wat je verbeterpunten zijn.

 

Waarom het KCM Platform?Je kiest voor KCM omdat:

  • je directe inzichten krijgt;
  • je advies krijgt over de inzichten en de vervolgacties die binnenkomen;
  • je een gebruiksvriendelijk, persoonlijk belevingsdashboard hebt;
  • wij inzichten verstrekken waar je vandaag de dag al wat mee kan en op lange termijn helpen om de loyaliteit en retentie te verhogen, faalkosten te verlagen en processen te optimaliseren.
Aan de slag met de resultaten

Met het online belevingsdashboard volg je gemakkelijk de cijfers over de tevredenheid van jouw klanten. Deze kun je altijd realtime inzien. Op die manier kun je snel aan de slag met klantwensen. Zo heb je voor de korte termijn altijd grip op klantsignalen en kan je daar direct wat mee kan doen. Daarnaast kan je op basis van de feedback aanpassingen in je organisatie doen om herhaling van dezelfde klantsignalen te voorkomen.

Jouw persoonlijke belevingsdashboard

Transactioneel onderzoek, relationeel onderzoek, continu onderzoek, discontinu onderzoek, periodiek onderzoek, marktonderzoek, brancheonderzoek, leveranciersonderzoek en nog veel meer vormen van onderzoek: wij kunnen allerlei onderzoeken verrichten zoals je wenst. De resultaten zijn realtime en online direct inzichtelijk in je persoonlijke belevingsdashboard en rapportagemodule.

Onze modules
Wij hebben verschillende modules ontwikkeld om de verzamelde informatie te analyseren, te rubriceren en te rapporteren.
Hiermee kan je nog sneller de waardevolle inzichten analyseren en waar nodig direct op acteren.

Ik wil meer weten over:

Wil je weten wat wij samen met jou kunnen doen?

Neem dan snel contact met ons op! Wij kijken samen met jou welke onderzoeken het beste zijn voor jouw organisatie. Samen gaan we voor een betere klanttevredenheid!

Contact