Benieuwd hoe jouw medewerkers jouw organisatie ervaren?

Bij medewerkerstevredenheid draait het eigenlijk om de medewerkersbeleving. Employee Experience, zoals het ook wel genoemd wordt. Een goede medewerkerservaring doet veel voor jouw organisatie. Ben je benieuwd naar alle voordelen? Lees dan snel verder.

 

Het meten van medewerkerstevredenheid

Je medewerkers zijn de drijvende kracht achter je organisatie. Het is dus belangrijk dat je zuinig op ze bent. Een organisatie die goed zorgt voor haar collega’s verhoogt betrokkenheid, loyaliteit, klantvriendelijkheid en -waardering, werkplezier, verloop, verzuim, vitaal en toegewijd, inzichten in thema’s als: bevlogenheid, leiderschapsstijl, sociale steun, feedback, persoon-organisatie fit, persoon-werk fit, samenwerking binnen het team en nog véél meer

Medewerkersbeleving

Door de medewerkerstevredenheid te meten, meet je niet alleen hoe tevreden ze zijn. Ook meet je wat de beleving is binnen jouw bedrijf. Er is aardig wat onderzoek gedaan waaruit blijkt dat betrokken, tevreden medewerkers niet alleen zorgen voor een gezond bedrijf, maar ook voor een sterk merk.

Nog even op een rijtjeHet meten van medewerkerstevredenheid:

 • Verhoogt betrokkenheid;
 • Vergroot de loyaliteit;
 • Vergroot de klantvriendelijkheid en -waardering;
 • Vergroot het werkplezier;
 • Verlaagt verloop;
 • Verlaagt verzuim;
 • Medewerkers zijn vitaal en toegewijd;
 • Inzichten in thema’s als: bevlogenheid, leiderschapsstijl, sociale steun, feedback, persoon-organisatie fit, persoon-werk fit, samenwerking binnen het team en nog véél meer
Verschillende methoden voor medewerkerstevredenheidsonderzoek

We hebben verschillende methoden ontwikkeld waarmee iedere organisatie, groot of klein, aan de slag kan. We maakten deze methoden met de hulp en kennis van managers, ondernemers en ervaren arbeidspsychologen. Zo ontwikkelden we methoden die echt werken.

Altijd maatwerk.

Iedere organisatie is anders. Net als de doelen en wensen. Daarom leveren wij maatwerk. Dat betekent dat je onze methoden los van elkaar kunt gebruiken. Maar ze vullen elkaar ook uitstekend aan en combinaties ervan worden ook vaak ingezet. Samen met jou bepalen we wat het beste past bij jouw organisatie.

Ons maatwerk betekent ook dat wij niet werken met standaard vragensets. Er is altijd ruimte voor aanpassingen. Extra vragen of juist minder. Natuurlijk hebben wij ook standaard formats. Omdat wij in zo veel verschillende branches werken, hebben wij veel voorbeelden van vragenlijsten. Altijd handig als uitgangspunt. Ook het dashboard maken we altijd samen met jou. Het gaat ons er namelijk om dat jij het maximale haalt uit jouw collega’s, jouw resultaten én uit het KCM Platform.

De verschillende manieren om te meten
 • Jaarlijks meten: ieder jaar een net iets andere vragenlijst. Aangepast aan actuele zaken die op dat moment spelen.
 • Kort-cyclisch meten: een kortere vragenlijst die meer dan een keer per jaar wordt uitgezet.
 • Thematisch werken: we beginnen hierbij vaak met een nulmeting. Daarmee prioriteren we thema’s. Vervolgens focussen we op het thema waarbij dat het hardst nodig is.
Aan de slag met de resultaten

Met het online belevingsdashboard volg je gemakkelijk de cijfers over de tevredenheid en beleving van jouw medewerkers. Deze kun je altijd real-time inzien. Op die manier kun je snel aan de slag met klantwensen. Zo zit je altijd bovenop je korte en lange verbetercyclus.

Jouw KCM Platform

Wij richten ons niet alleen op klant- en medewerkerstevredenheid. Ook kunnen wij jouw organisatie helpen bij surveys op het gebied van naamsbekendheidsonderzoeken, behoefteonderzoek en andere, branchespecifieke onderzoeken. De kracht van het KCM Platform is de flexibiliteit. Wij maken alles voor jou op maat en adviseren je daarnaast. Zo kom je altijd tot de juiste inzichten.

Closed Loop Feedback en onze modules

Soms moet je snel kunnen reageren. Daarom hebben bieden wij jou ook de optie tot Closed Loop Feedback. Samen bepalen we dan een ondergrens. Als je feedback krijgt die hier aan voldoet, krijg je gelijk een seintje. Jouw medewerkers kunnen deze feedback dan gelijk oppakken. Zo is het mogelijk om hier na nog een keer te vragen hoe een klant iets heeft ervaren.

We hebben daarnaast ook een aantal handige modules om nog verder met de inzichten aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld een rapportagemodule, waarmee je snel en gemakkelijk informatie deelt binnen de organisatie. Of de Quality Monitoringmodule waarmee je nog beter feedback aan je medewerkers kunt geven. En zo zijn er meer modules. Wil je meer weten? Ga dan snel naar onze modulepagina.

Ik wil meer weten over: